Nyd spillet på det grønne klæde

FAGI billard sker sammen med FFFIF, da vi der kan låne borde og deltage i FFFIF turneringen.

FAGI har oftest 2 hold med i FFFIF’s turnering, som afvikles primært tirsdag aftner i Fredericia Billardklubs lokaler.

Turneringen afvikles som en handicapturnering, således at alle kan være med, om man er begynder eller mere øvet.

Udvalget

Formand
CIV Jimmy Lavrsen
Mob.: 4068 4479 (efter 16:00)
M:jglavrsen(a)hotmail.com

Hvert hold består af 2-4 personer, men der spilles med 2 personer pr. kamp, så er der en eller to oversidder til at dække øvelser og sygdom.

Distancen vi skal gå til er, års-snit * 25 + 30 (For nye deltager, spilles der 3 kampe. Dernæst regnes der et snit ud, samt distance)

Billard er en sport for alle!!! Den er ikke betinget af om du er ung, gammel, god kondition eller ej, det er sport hvor kvinder og mænd dyster mod hinanden. Det er en sport man kan dyrke selv med fysisk handicap. Ej heller dette er forkert, jeg har set og snakket med billardspillere, der mangler et ben, en anden mangler en arm - ja, en arm, han anvender en lille klods til at støtte hans kø.

Hvis du har lyst til at spille billard, skal du ikke tøve med at kontakte enten bestyrelsen eller billardudvalget.

FFFIF

FAGI Billard, deltager primært under turneringer og stævner der er arrangeret under Firmaidrætten i Danmark og de foreninger, der er medlem af DFIF.

Der er ingen aktiviteter i billard under DMIF.

Vi er med til holdturneringen i FFFIF (Fredericia).

Vi har haft deltagere med til Firmasport Open.

Typisk spilles der med et handicapsystem i Firmasporten, dette gør at alle kan være med.

FFFIF "klublokale"
FFFIF har tidligere selv haft billardborde, men grundet pladsmangel, så er billard ved FFFIF flyttet ud til Fredericia Billardklub.

Regler

Disciplinen spilles på et billard med 6 huller.

Der spilles med 2 hvide baller og en rød stødbal. Der scores points ved at vælte kegler, som giver 2 points pr. kegle samt ved at score rødt, 4 points, d.v.s. at stødballen rammer de to hvide baller.

En af ballerne skal i bande hver anden gang. Rødt alene gælder som at man har ramt en bande. Spilleren fortsætter sin serie så lang tid vedkommende scorer points og der spilles til en fast distance.

Udstyr
Udstyr for at kunne deltage ? Det er ikke specielt dyrt at starte med sporten, i forbindelse med klublokalet i Fredericia Billardklub, så er der nogle køer man kan låne.

Hvis man så får yderligere lyst til sporten, kan man for relativ få penge købe en billardkø.